пʼятниця, 19 січня 2024 р.

 16 СІЧНЯ, неофіційна дата, яка закріпилися від 2016 року, коли оборонці Донецького аеропорту та їхні родини зібралися у Києві на вшанування пам’яті своїх загиблих товаришів;

20 СІЧНЯ, офіційна, встановлена Міністерством оборони та Генштабом ЗСУ.
Бої за Донецький аеропорт розпочалися 26 травня 2014 року й тривали до 22 січня 2015 року. В цій боротьбі, яка стала однією з найгероїчніших та найтрагічніших сторінок російсько-української війни, брали участь спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних, 93 та 72 окремих механізованих бригад, 1 окремої танкової бригади, 57 окремої мотопіхотної бригади, 91 окремого полку, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1", Добровольчого українського корпусу (ДУК), батальйон ОУН та інші.
Командували обороною ДАП в різний час легендарні командири: полковник Олександр «Редут» Трепак, полковник Олег Мікац та старший лейтенант Іван Зубков.
Кульмінацією оборони Донецького аеропорту стала друга половина січня 2015 року. 13 січня упала диспетчерська вежа, а 20 січня окупанти здійснили кілька підривів бетонних перекриттів термінала Донецького аеропорту, внаслідок чого під завалами загинуло 58 бійців. За різними підрахунками, в боях за Донецький аеропорт росіяни втратили до тисячі бойовиків.
Сильні, незламні, сталеві, справжні патріоти. Вони змусили захоплюватися собою навіть противника.Адже це саме ворог назвав їх «кіборгами», маючи на увазі те, що лише роботи можуть витримати таку складну боротьбу в таких пекельних умовах.
💙💛Вони стали символом патріотизму та відданості незалежній Україні, і їхній подвиг уже увійшов в історію України.
Царство небесне і вічна пам’ять загиблим захисникам Донецького аеропорту.
Шана, уклін і повага живим!

До Дня Пам'яті Захисників Донецького аеропорту з 6 класом проведено бібліотечний урок. 

Поговорили з дітьми хто такі кіборги. Провели навчально-пізнавальні вправи: "Асоціативний кущ: Які риси характеру властиві "кіборгам?", ребуси а інше.